Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy kölyökkutya számára mindig nagy megrázkódtatást jelent a családjától való elszakadás, és új környezetébe való beilleszkedés. A pici számára új otthona először félelmetesnek tűnhet. Egy-két aprósággal azonban megkönnyíthetjük számára a beilleszkedést.

 

1.,Előkészületek

Nagyon fontos, hogy kedvencednek alakíts ki egy saját alvó- és pihenőhelyet. Amíg a kutyus nem nő nagyra, elég neki egy láda vagy egy kosár is. Nem érdemes drága fekvőhelyet beszerezni, hiszen a pici mindent szétrág. Figyelj arra, hogy a kutyus helye ne legyen túl szeles és hideg. Mindig béleld ki valamivel a fekvőhelyet! Elég, ha egy régi rongyot teszel a kutyus alá, így a helye meleg és puha lesz, ahol biztonságban érzi majd magát. Mindig válassz csendes helyet, hogy új társad zavartalanul kipihenhesse magát! A kölyöknek saját vizes és etetőtálkára is szüksége van. Fontos, hogy ezek az edények akkorák legyenek, hogy a pici orra vagy füle ne érjen bele a vízbe vagy az eledelbe! Egy kiskutyával mindig bánj úgy, mint egy új családtaggal! Ne feledd milyen nagy változást jelent a pici életében egy új környezet, távol a családjától, ismeretlen arcokkal és hangokkal körülvéve.

A kiskutya és a családtagok

Természetes, hogy a gyerekek azonnal játszani akarnak a kiskutyával, felemelik, cibálják. Tudd, hogy a kicsinek szüksége van időre, hogy feltalálja magát! Játszatok vele óvatosan, és hagyják, hogy felfedezze új otthonát! Fontos, hogy a kutyának legyen egy saját kis zuga, ahol kipihenheti magát, és ahol senki sem zavarja. Ahogy idősebb lesz, és megszokja majd új környezetét, barátságosabb lesz és aktívabb.

Fekvőhely

A kutyus fekvőhelyét gondosan alakítsd ki! Válassz széltől védett és nem túl napos helyet. Elég, ha az elején egy kartondobozt, kosarat vagy ládát alakítasz ki fekhelynek. Újságpapírokkal vagy könnyen tisztítható rongyokkal béleld ki a pici helyét! Ha a kutya nagyobb lesz, érdemes készíteni neki egy saját kutyaólat!

Kutyaól

Ha kertes házban laksz vagy kutyád nagytestű, építsetek kedvencednek kutyaházat az udvaron! A ház legyen legalább kétszer olyan széles, mint amilyen hosszú a kutya. Figyeljünk arra, hogy az ól ne álljon közvetlenül a földön, és legyen mindig száraz: érdemes a hideg ellen emelvényt építeni! Fontos, hogy a kutyának nyugodt és meleg fekvőhelyet teremtsünk. Az ól helyét gondosan válasszuk meg, hogy sem az eső, sem a tűző nap vagy erős szél ne bántsa kedvencünket.

 


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.